24 de setembre 2012

1r CHAKRA ARREL (MULADHARA)


Recordareu que en un post anterior us vaig parlar dels Chakres? Doncs ara encetem una petita sèrie on us vull parlar més detalladament de cadascun d'ells. Comencem amb el primer chakra.

El primer chakra arrel (muladhara) el localitzem a la base entre l’espina dorsal, l’anus i els genitals. El seu color és vermell, l’element és la Terra. El seu regne és mineral i les pedres que van bé per aquest chakra són: rubí, jaspi, ull de tigre…. El signe és capricorn, està associat amb l’olfacte. Els encensos que van bé per aquest chakra són: Mirra i pàtxuli. L’alimentació adequada és amb carn i proteïnes. La lliçó vital es troba entre els 1 i 8 anys. El mantra a pronunciar per desbloquejar-lo és: LAM

Aquest chakra regula l’aparell digestiu inferior, glàndules suprarenals, columna vertebral, sistema nerviós, cabell, ungles, l’expressivitat i les necessitats físiques.

Ens manté arrelats al terra, ens connecta amb la nostra part material.

Quan està actiu ens dóna: instint de supervivència, vitalitat, equilibri mental, seguretat, confiança, autocontrol, serenitat, innocència i altruisme.

Si està massa obert (té un excés d’energia) estem desafiants, massa materialistes, centrats en nosaltres mateixos, ens fixem en metes absurdes i sense sentit.

Si està massa tancat (té una mancança d’energia) tenim necessitats emocionals, baixa autoestima, conducta destructiva.

Si es troba en equilibri (té l’energia correcta) tenim domini de nosaltres mateixos, gran energia física, saludable, ben arrelats al món i a la natura.

Per activar-lo i equilibrar-lo cal tenir contacte amb la natura, amb les coses materials, ballar, fer exercici i fer imposició de mans en aquest chakra.

Alicia Talaya - teràpies a Cardedeu - 1r Chakra arrel



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada