01 de juny 2012

OSTEOPATIA BIOENERGÈTICA CEL·LULAR





La osteopatía va ser desarrollada a finals del segle XIX pel doctor: AndreW Taylor Still, metge nord-americà qui va observar l’estreta relació entre tots els elements del nostre cos, anaven del més subtil al més dens.
Va veure que la disfunció d’algun d’aquests elements podría portar repercussions a nivel de la nostra salut global.
La Osteopatía Bioenergètica Cel.lular (OBC), dóna importancia a l’impacte emocional en la nostra salut global i dels mecanismes de protecció davant aquests impactes situats al cor. Aquests mecanismos es desenvolupen a partir del Pericardi, que no és més que un conjunt de membranes molt resistents que envolten, protegeixen i fixen el nostre cor.
El nostre cor és l’òrgan vital per excel.lència. I també és el receptor i catalitzador de la nostra vida emocional i espiritual.

Davant la por o qualsevol altre tipus d’amenaça és el Pericardi qui reacciona es contrau, i permet així que el cor continuï bombejant per mantener-nos amb vida.

La importància del Pericardi:

Qualsevol reacció del Pericardi afecta extensivament a tot el nostre organisme. El Pericardi està molt lligat al cor, al diafragma, les pleures, la tràquea, l’esòfag, l’entrada de l’estòmac, les principals vies arterials i venoses, el centre frènic (responsable de la respiració), el gangli estrellat (clau en la regulació del sistema nerviós neurovegetatiu),la base del crani, les membranes intracraneals, les glàndules Tiroides Timo; a més poseeix nombrosos lligaments que l’uneixen directament a la columna vertebral del sacro fins la base del crani.

L’osteopatia és un sistema terrapèutic fonamental en els coneixements anatòmics, fisiològics de la medicina, donant molta importància a la integritat estructural del cos. Té una metodologia i una filosofi+a pròpies i originals que es basen principalment en els micro-moviments de totes les parts del cos.

Mitjançant el contacte subtil de les mans (palpació fina) persegueix reequilibrar els diferents sistemes del cos humà, emprant bàsicament el tractament de teixits nous i les correccions articulars, aconseguint la normalització dels fluïds i de les diferents estructures del cos i de la ment.
No és una técnica de massatge, sinó un treball corporal i emocional que accedeix, a través de les mans del terapeuta, al sistema corporal del pacient,



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada