26 de novembre 2012

3r CHAKRA DEL PLEXE (MANIPUR)


El tercer chakra del plexe solar (Manipur) el localitzem entre l’estómac i el melic. El seu símbol és una flor de lotus de deu pètals. El seu color és el groc. Les pedres que funcionen en aquest chakra són: ull de tigre, or, citrini groc. Està associat a la vista, el seu encens és el bergamota. Cal menjar per activar-lo carbohidrats. Ens regula l’autoestima i l’auto confiança.

El mantra a pronunciar per desbloquejar-lo és: RAM

Aquest chakra ens regula: la por al rebuig, a les crítiques, et separes de la societat per crear la teva identitat acceptant-te a tu mateix, domini de qualsevol repte. Ens dóna un autèntic poder personal interior.

Aquest chakra regula l’aparell digestiu, el pàncrees, la personalitat, els muscles, la sensibilitat.

Ens fa sentir “feeling” o bé “repelús” amb les persones.

Quan està actiu ens trobem: amb voluntat, prudents, forts, amb sentit comú, amb serenitat, autoestima, podem prendre decisions.

Si està massa obert entrem en còlera, massa control sobre tot, addictes al treball, amb aires de superioritat. En el cos la reacció és d’úlceres d’estómac, fatiga crònica, diabetis…

Si està massa tancat ens preocupa el que diuen els altres, tenim baixa autoestima, por a estar sols, inseguretat, orgull.

Si està equilibrat ens tenim respecte a nosaltres mateixos i cap als altres.

Per activar-lo i desactivar-lo cal riure, posar-nos les mans al nostre plexe solar, respirar amb el diafragma.
Alicia Talaya - Teràpies a Cardedeu - El 3r Chakra del plexe



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada